Holdet 1eG nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution X - Greve Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Allan Damborg, Maibritt Brinkmann Nørrevang, Peder Jacob Ellehave Kragh, Tina Munk Jensen
Hold 2025 nv/eG (1eG nv, 1eG nv-bi, 1eG nv-fy, 1eG nv-ke, 1eG nv-ng)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 NV Bi og Ke Kost
Titel 2 NV Bi og Ke Kost

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 NV Bi og Ke Kost

Kernestof
Teori og øvelsesvejledninger læses i ”kompendium til NV-ke 2025”  - findes i lectio på klassens 1. modul med NV-kemi
Teori:
Faktaark om fedt, kulhydrat og protein. (Kemisk struktur, forekomst og påvisning)
Identifikation af grundstoffer i fedt, kulhydrat og protein (kemisk symbol, navn, placering i hovedgruppe og antal bindinger)
Oktetreglen/ædelgasreglen


Faglige mål:
Udføre observationer og undersøgelser i laboratoriet.
Bearbejde og fortolke data fra egne undersøgelser i laboratoriet, samt vurdere det opnåede resultat
Formidle opnåede resultater og relevant teori

Eksperimentelt arbejde:
Bestemme fedtindholdet i chips
Bestemme sukkerindholdet i cola
Undersøge egne prøver for indhold af fedt, sukker, stivelse og protein

Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 7 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 2 NV Bi og Ke Kost

Indhold
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 0 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer