Holdet 1fG nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution X - Greve Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Betina Bernhard Utoft, Iben Vernegren Christensen, Kirsten Hjemsted, Tina Munk Jensen
Hold 2025 nv/fG (1fG nv, 1fG nv-bi, 1fG nv-fy, 1fG nv-ke, 1fG nv-ng)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 Kost

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 Kost

Kernestof:
- Overordnet opbygning og biologisk betydning af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer
- Energibalancen
- Hjerte og blodkredsløb
- Fordøjelsen
- Blodsukkerregulering og diabetes

Faglige mål:
- Udføre observationer og undersøgelser i laboratoriet
- Bearbejde og fortolke biologiske data
- Have faglig baggrund for stillingtagen og handlen i forbindelse med egen og samfundsfaglige problemer med biologisk indhold

Øvelser:
- Burgerforsøg m. udregning af energiindhold og næringsstofssammensætning (NV)
- Blodsukkermåling (NV)
- Blodtryk og puls (NV)

Litteratur:
- Biologi til tiden: s. 22-33, 36-37, 42-44
- Biotech academy figur (insulin, glukagon)
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 11 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer