Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
|
Termin(er)
|
2025/26
|
|
Institution
|
X - Greve Gymnasium
|
|
Fag og niveau
|
Nat. grundf. -
|
|
Lærer(e)
|
Betina Bernhard Utoft, Iben Vernegren Christensen, Kirsten Hjemsted, Tina Munk Jensen
|
|
Hold
|
2025 nv/fG (1fG nv, 1fG nv-bi, 1fG nv-fy, 1fG nv-ke, 1fG nv-ng)
|
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
|
Titel
1
|
Kost
Kernestof:
- Overordnet opbygning og biologisk betydning af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer
- Energibalancen
- Hjerte og blodkredsløb
- Fordøjelsen
- Blodsukkerregulering og diabetes
Faglige mål:
- Udføre observationer og undersøgelser i laboratoriet
- Bearbejde og fortolke biologiske data
- Have faglig baggrund for stillingtagen og handlen i forbindelse med egen og samfundsfaglige problemer med biologisk indhold
Øvelser:
- Burgerforsøg m. udregning af energiindhold og næringsstofssammensætning (NV)
- Blodsukkermåling (NV)
- Blodtryk og puls (NV)
Litteratur:
- Biologi til tiden: s. 22-33, 36-37, 42-44
- Biotech academy figur (insulin, glukagon)
|
|
Indhold
|
Kernestof:
|
|
Omfang
|
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over:
11 moduler
|
|
Særlige fokuspunkter
|
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
{
"S": "/lectio/1071/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75591265516",
"T": "/lectio/1071/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75591265516",
"H": "/lectio/1071/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75591265516"
}