Holdet 1iG nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution X - Greve Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Allan Damborg, Anna Schiøler, Kristina Sundgaard Jepsen, Maibritt Brinkmann Nørrevang
Hold 2025 nv/iG (1iG nv, 1iG nv-bi, 1iG nv-fy, 1iG nv-ke, 1iG nv-ng)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 NV Bi og Ke Kost

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 NV Bi og Ke Kost

Kernestof
Teori og øvelsesvejledninger læses i ”kompendium til NV-ke 2025”  - findes i lectio på klassens 1. modul med NV-kemi
Teori:
Faktaark om fedt, kulhydrat og protein. (Kemisk struktur, forekomst og påvisning)
Identifikation af grundstoffer i fedt, kulhydrat og protein (kemisk symbol, navn, placering i hovedgruppe og antal bindinger)
Oktetreglen/ædelgasreglen


Faglige mål:
Udføre observationer og undersøgelser i laboratoriet.
Bearbejde og fortolke data fra egne undersøgelser i laboratoriet, samt vurdere det opnåede resultat
Formidle opnåede resultater og relevant teori

Eksperimentelt arbejde:
Bestemme fedtindholdet i chips
Bestemme sukkerindholdet i cola
Undersøge egne prøver for indhold af fedt, sukker, stivelse og protein

Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 12 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer