Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
|
Termin(er)
|
2025/26
|
|
Institution
|
X - Greve Gymnasium
|
|
Fag og niveau
|
Nat. grundf. -
|
|
Lærer(e)
|
Allan Damborg, Anna Schiøler, Kristina Sundgaard Jepsen, Maibritt Brinkmann Nørrevang
|
|
Hold
|
2025 nv/iG (1iG nv, 1iG nv-bi, 1iG nv-fy, 1iG nv-ke, 1iG nv-ng)
|
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
|
Titel
1
|
NV Bi og Ke Kost
Kernestof
Teori og øvelsesvejledninger læses i ”kompendium til NV-ke 2025” - findes i lectio på klassens 1. modul med NV-kemi
Teori:
Faktaark om fedt, kulhydrat og protein. (Kemisk struktur, forekomst og påvisning)
Identifikation af grundstoffer i fedt, kulhydrat og protein (kemisk symbol, navn, placering i hovedgruppe og antal bindinger)
Oktetreglen/ædelgasreglen
Faglige mål:
Udføre observationer og undersøgelser i laboratoriet.
Bearbejde og fortolke data fra egne undersøgelser i laboratoriet, samt vurdere det opnåede resultat
Formidle opnåede resultater og relevant teori
Eksperimentelt arbejde:
Bestemme fedtindholdet i chips
Bestemme sukkerindholdet i cola
Undersøge egne prøver for indhold af fedt, sukker, stivelse og protein
|
|
Indhold
|
Kernestof:
|
|
Omfang
|
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over:
12 moduler
|
|
Særlige fokuspunkter
|
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
{
"S": "/lectio/1071/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75591265517",
"T": "/lectio/1071/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75591265517",
"H": "/lectio/1071/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75591265517"
}