X - Sorø Akademis Skole
lan
Hovedmenu
history
Versionsinformation
X - Sorø Akademis Skole
Hovedmenu
Log ind
keyboard_arrow_down
login
Brugernavn
login
MitID
Kontakt
Hjælp
Hjælp
Holdet 1g1 nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse
menu
document_scanner
Vis udskriftsvenlig udgave
print
Print med tilpasset bredde til A3
print
Print med tilpasset bredde til A4
Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er)
2025/26
Institution
X - Sorø Akademis Skole
Fag og niveau
Nat. grundf. -
Lærer(e)
Jakob Østerberg Meibom, Kristian Kjeldgaard Hoppe, Marie-Louise Bülow Moldrup, Rasmus Christian Dylov
Hold
2025 1g1 nv (
1g1 nv
)
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1
Smag på biologi og kemi
Titel 2
Fy/Ng Bæredygtig Energi
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1
Smag på biologi og kemi
Smagssansen og forskellige smagsstoffer undersøges.
Indhold
Kernestof:
Kemiteori(atom, grundstof, periodiske system, afstemning)Meibom 18 august 2025.pdf
Introduktion til faget Naturvidenskabeligt grundforløb (NV).pptx
Afstemning af reaktionsskema august 2023.pptx
Hej 1g1. Velkommen til NV-biologi. Jeg glæder mig til at møde jer. Husk en drikkedunk til timen i dag.
Naturvidenskabelig metode- intro 18 august 2025 Meibom.pptx
Afsnit
graphicalanalysis.
Kemiteori af Jakob Meibom 2025 - Google Docs kulhydrater 22 august.pdf
Program:
Vi nåede at skrive journal for forsøget fra modul 1 færdig + lære at aflevere i lectio + Forsøg med lugtesansens betydning for smagsoplevelse gennemføres + journal skrives og afl. 3/9 i grupper. Vi nåede ikke at læse om smagssansen i Chilibogen -> næ
Modul 1 Bio - Øvelsesvejledning - Fødevarers påvikning af smagssansen.docx
De skal lave evt. afsluttende forsøg om kulhydrater og journal.
grafical
fremgangsmåde til alkoholers opløselighed i vand
Som lektie skal I sammen med jeres makker lave en konklusion hvor I opstiller en regel for sammenhæng mellem alkoholers opløselighed i vand og forholdet mellem carbonatomer og hydroxygrupper.
Chilivejledning NV er HOT
Afslutning på NV kemi
Her kan man læse lidt mere om chili, hvis man ønsker det. chiliartikel.pdf
teori om alkohol og elektronegativitet.pdf
Modul 3 Bio - Øvelsesvejledning -Tæthedafsmagsløg (1).docx
Smag og receptorer - Præsentation.pptx
Modul 4 Bio - Øvelsesvejledning - Bestemmelse af sødeevne.docx
Hej 1g1. Sæt jer i makkerskabsgrupperne fra starten af modulet. Hvis I har glemt hvem I er i gruppe med, så har jeg vedhæftet oversigten her:
Introduktion til genetik.pptx
NV-eksamen 2025.docx
Fagbegreber NV SAS 2025.docx
Omfang
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over: 13
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer
Titel 2
Fy/Ng Bæredygtig Energi
Indhold
Kernestof:
Introduktion til genetik.pptx
NV-eksamen 2025.docx
Fagbegreber NV SAS 2025.docx
Teori og opgaver med lyset fra Solen (1).docx
Databehandling i Graphical Analysis.pdf
Absorption af lys paa metalplader.docx
Jeg glæder mig til at møde jer alle sammen til den første undervisning i naturgeografi. Det bliver en legende dag.
Power point fra timen: LEGO introøvelse.pptx
Varmeneergi varmefylde og nyttevirkning
Vi skal arbejde mere med kort. Det handler om afsmeltning af is i Arktis over tid.
Omfang
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over: 15
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer
Vis samlet undervisningsbeskrivelse samt elevtilknytning til forløb
lan
Hovedmenu
login
MitID
login
Brugernavn
more_horiz
Mere
{ "S": "/lectio/1094/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75030696900", "T": "/lectio/1094/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75030696900", "H": "/lectio/1094/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75030696900" }