Holdet E nv bi (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution Gladsaxe Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Jonathan Riber Hedetoft Røder
Hold 2025 E nv bi (E nv bi)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 Mikroorganismer og mad

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 Mikroorganismer og mad

FORMÅL
- At opnå forståelse for, hvordan celler er opbygget og fungerer. Forskelle på og ligheder mellem pro- og eukaryote celler.
- Transport af stoffer over cellemembranen
- Osmose og diffusion
- Kulhydrater og deres fordøjelse
- Gæring og vækstfaser
- Brug af gær i hverdagen og industri (eksempler)
- Enzymers opbygning og funktion
- Den naturvidenskabelige metode

MATERIALER
- Kompendium

METODE
- Tavleundervisning, feltundersøgelse og eksperimentelle forsøg, gruppearbejde, poster, undersøgelsesbaseret undervisning

Øvelser:
- Gærforsøg (salt og sukker)
- Mikroskopering af vandpest
- Konservering af grøntsager (gulerødder)
- Surdej
- Gærforsøg med ballon og vækstbetingelser
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 14 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer