Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
|
Termin(er)
|
2025/26
|
|
Institution
|
X - Rødkilde Gymnasium
|
|
Fag og niveau
|
Nat. grundf. -
|
|
Lærer(e)
|
Malene Hedegård Petersen
|
|
Hold
|
2025 nv/G9/bi (G9 nv/bi)
|
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
|
Titel
1
|
NV/bi
NV-forløb om kroppen herunder:
Pomfritter og osmose
Emner:
Prokaryote celler, eukaryote celler, osmose, diffusion, semipermeabel, hypertonisk opløsning, isotonisk opløsning, hypotonisk opløsning
Naturvidenskabelige begreber:
Varibelkontrol og kvantitativ/kvalitativ.
Forsøg:
Øvelse: Osmose og verdens bedste pomfritter
DNA - Smager og ikke-smager
Emner:
Cellemembranen, DNA-strengens opbygning, nukleotider, baser, PCR, DNA-polymerase, primer, gelelektroforese, restriktionsenzymer, gener, fænotype og genotyper.
Naturvidenskabelige begreber:
Variabelkontrol, kvantitativ/kvalitativ, laboratorieforsøg, reproducerbart.
Forsøg:
Øvelse: Test for genotype smager eller ikke smager
Smagstest (her smagte i på papir, som indeholdte PTC (bitterstof))
|
|
Indhold
|
Kernestof:
|
|
Omfang
|
Estimeret:
12,00 moduler
Dækker over:
12 moduler
|
|
Særlige fokuspunkter
|
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
{
"S": "/lectio/1205/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75293938972",
"T": "/lectio/1205/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75293938972",
"H": "/lectio/1205/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d75293938972"
}