ADVARSEL!!
Lectio kræver JavaScript.
Klik HER
Esbjerg Gymnasium
2020/21
Hovedmenu
Log ind
Kontakt
Hjælp
Holdet gr3 nv (2020/21) - Undervisningsbeskrivelse
Vis samlet undervisningsbeskrivelse samt elevtilknytning til forløb
Print med tilpasset bredde til A4
Print med tilpasset bredde til A3
Vis udskriftsvenlig udgave
Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er)
2020/21
Institution
Esbjerg Gymnasium
Fag og niveau
Nat. grundf. -
Lærer(e)
Asta Møller Moltesen, Niels Egebjerg
Hold
2020 nv/gr3 (
gr3 nv
,
gr3 nv lr1
,
gr3 nv lr2
,
gr3 nv lr3
)
Oversigt over gennemførte orløb
Titel A
Klima
Titel B
Fødevarer
Beskrivelse af de enkelte forløb (1 skema for hvert forløb)
Titel A
Klima
Kemidelen:
Det periodiske system, oktetreglen, elektronprikformler og simple molekyleforbindelser. Polaritet, fedtstoffer, mættet, mono umættet, poly umættet.
Efter en kort introduktion i overstående bliver begrebet elektronegativitet og opløselighed gennemgået. Dette sker med henblik på at der opnås forståelse for fedtstoffers kemi og indholdet af fedtstof i chips bestemmes i masse-%.
Indhold
Kernestof:
Velkommen til naturvidenskabeligt grundforløb.
HVORFOR SMELTER ARKTIS_2020.docx
Læs de to sider om " Feltøvelse: Måling af albedo over forskellige overflader."
Som aftalt i timen: I skal kunne forklare feltøvelsen " Albedo" og databehandlinger af resultaterne. Beregningerne skal kunne udføres ved tavlen - det er ok med en skitse af søjlediagrammerne.
19 Strålingsbalancen (farver).pdf
NV_Kemi_klima_2020.pdf
periodesystem_HM.pdf
Arbejde med ( og afslutte) " Hvorfor smelter Arktis?". Opsamling på arbejdsark.
Alkaner_navne_basis_c.pdf
aurum_1_reaktionsskemaer.pdf
HVORFOR STIGER VERDENSHAVENE.docx
Vi gennemgår de første sider i " Hvorfor stiger verdenshavene ? ".
Læs side 3 og 4 om bestemmelse af densitet i kompendiet " hvorfor stiger verdenshavene?"
Vi afslutter arbejdet med densitet, hav spørgsmål klar til databehandling (såfremt der måtte være nogle). Læs om varmeudvidelse ( side 5-6, ikke bilag) i " Hvorfor stiger verdenshavene ? " Kompendiet er vedhæftet forrige lektion.
Læs: 3 Grønlands Indlandsis ( farver).pdf (ved godt at den er lagt op lidt sent - men håber I kan nå det;)
Lav de 3 første opgaver: Træningsark_Præfikser.docx
Afslutning tema: Klima. Grupperne skal kunne fremlægge deres beregnede havstigninger.
Logger Pro EG - Installer programmet, vi skal benytte det i næste forløb.
Hav endvidere færdiggjort arbejdsarket om præfikser og titalspotenser.
Omfang
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over: 14
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer
Titel B
Fødevarer
Kemidelen:
Navngivning af simple molekyler og simple organiske forbindelse, afstemning af reaktionsskemaer, forbrændingsreaktion. Bioethanol som brændstof og CO2’s betydning som drivhusgas.
Eksperiment: Gæring af glukose og efterfølgende destillation, hvor ethanol destilleres fra.
Indhold
Kernestof:
Lab_journal_NE.docx
Kompendium nv EG2020_kemi.pdf
periodesystem_HM.pdf
Læs de første 3 sider om energi og energikæder i " Fysik Fødevarer" Kapitel 4 til NV.
Arbejdsark_fQdevarer_2020.docx
Portefolio_fødevarer.docx
Læs side 6-10 om effekt og nyttevirkning. Hav regnet opgave 4.1 færdig og stil spørgsmål, hvis der er nogen tvivl.
LoggerPro_Videoanalyse-vejledning.docx
Hav færdiggjort arbejdssedlen med trappeløb. Hav LoggerPro " up and running" på din computer - vi laver forsøg om energibevarelse.
Læs de sidste 2 sider i kompendiet "Fysik Fødevarer" omhandlende eksperiment og mekanisk energi.
Vi gennemgår kort porøsitet og permeabilitet - til beskrivelse af jordbund. (Se dokumenter - naturgeografi, fødevarer ).
Mekanisk energi - færdiggøres.
Elev version frit fald .cmbl
Video til fysik.MOV
Frit fald tabel.png
Jordbund. Læs i " Fødevarer ng" ( kap 1) om porøsitet og permeabilitet.
Geologisk Kort
Øvelsesvejledning: porosity and permeability.pdf
Hav dit arbejde fra i går klar: både porøsitet- og permeabilitets målingerne samt kortet over jordbunden hvor du bor .
Efterbehandling af forsøget.
- fortsætter hvor vi slap sidste gang.
FAO/UNESCO Soil Map of the World | FAO SOILS PORTAL | Food and Agriculture Organization of the United Nations
Klimadiagramme weltweit - Europa
Afrunding af tema fødevarer. Økologi og global fødevareforsyning.
Færdiggør opgaverne fra sidste modul. Præsentation af "Lagkage-diagrammer".
Økologi og global fødevareforsyning.docx
Arbejde med porteføljen.
Elementer i NV Portefølje 2020.docx
Omfang
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over: 15
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer