Titel
1
|
Forløb#1 Kend din krop
Kend din krop
Overordnet opbygning af kulhydrater, proteiner og fedt samt hvordan de nedbrydes og optages i fordøjelsessystemet. Derudover arbejdes der med betydningen af kostens sammensætning for den overordnede sundhed. Menneskets fysiologi, herunder oversigt over opbygning og funktion af hjerte- og lungekredsløb samt hele blodkredsløbet og hvilken betydning fysisk aktivitet har herpå. Derudover arbejdes der med måling af blodtryk/puls i sundhedsmæssigt perspektiv.
GRUNDBEGREBER
Fedtstoffer, mættede/umættede, sakkarider, proteiner, glukose, stivelse, cellulose, kulhydratstofskiftet, enzymer, fordøjelse, energiomsætning, kostvaner, basalstofskifte, energibalance, BMI, livsstilsygdomme, diabetes.
Motionsvaner, livsstilssygdomme, fysisk aktivitet, muskler, energiproduktion, ATP, respiration, mitokondrier, ilt, kapillær, hæmoglobin, lille kredsløb/store kredsløb, diffusion, kuldioxid, alveoler, lungeventilation, åndedrætsfrekvens, kondition, hæmatokritværdi, blodceller/legemer, puls, slagvolumen, minutvolumen, systolisk, diastolisk, anaerob energiproduktion, aerob energiproduktion.
Forsøg:
Blodtryksmåling
Spytamylase
|