Holdet GF6 nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution Nærum Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Karl Svend Claussen Jørgensen, Mette Beier Husted
Hold 2025 nv/GF6 (GF6 nv)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 NV - Bæredygtigt madforbrug

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 NV - Bæredygtigt madforbrug


I skal have en grundlæggende forståelse for den naturvidenskabelige tankegang og arbejdsmetode.

Vi arbejder med udgangspunkt i et tema om bæredygtigt madforbrug, og vi skal undervejs lave en række små undersøgelser og forsøg. Vi arbejder med diverse modeller (grafer, figurer og f.eks. matematiske som lineær regression). Vi skal også læse tekster, se korte videoklip, tegne og formidle viden til hinanden.

Vi arbejder med basal naturfaglig viden om hvad mad er, hvad det består af, hvad kroppen bruger maden til, hvordan madproduktion påvirker miljøet, og så skal vi se på hvordan fremtidens mad kunne se ud.

Forsøg lavet med MBH:
Æble/kanel - smageforsøg
Forbrændingsforsøg (lys og syltetøjsglas)
Melbillelarve vækst forsøg
Fotosyntese og respiration i vandpest
Karsevækst forsøg
Indhold
Kernestof:

Skriftligt arbejde:
Titel Afleveringsdato
GF6-FyNg-Journal-Densitet 20-08-2025
Videnskab og metoder - noter 20-08-2025
GF6-FyNg: Journal Densitet af sand 29-08-2025
GF6-FyNg: Journal højde & tryk 05-09-2025
Forbrændingsreaktioner 10-09-2025
Basis kemi opgaver 12-09-2025
GF6-FyNg: Klimamodeller i Netlogo 12-09-2025
GF6-FyNg: Overvejelser 26-09-2025
Melbillelarve forsøg journal 26-09-2025
GF6-FyNg: Journal Albedo 26-09-2025
Fotosyntese og respiration i vandpest 30-09-2025
NV - ARBEJD SELV MODUL 01-10-2025
Karse vækst forsøg 07-10-2025
GF6-FyNg: Journal Stråling 10-10-2025
GF6-NV-Planche 24-10-2025
Omfang Estimeret: 9,00 moduler
Dækker over: 25 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer