Holdet GF7 nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution Nærum Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Emil Lambreth Quist Blumenfeld, Marie Habekost Nielsen
Hold 2025 nv/GF7 (GF7 nv)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 Er kødproduktion i bæredygtig?
Titel 2 Proteiner (og melorme) i fødevareproduktionen

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 Er kødproduktion i bæredygtig?

I dette forløb arbejder vi i naturgeografi og fysik med følgende faglige undertemaer og metodemæssige tilgange

Hvad er bæredygtighed overordnet (empiri - tekst),
Vi undersøger hvor stort et areal der benyttes til kødproduktion (empiri statistik)
Vi laver en fremskrivning af befolkningstilvæksten (kvantitativ empiri)  og finde ændringen af kødforbrug i Danmark, hvor antagelsen er at at vores matematiske model er gyldig og kødproduktionen forbliver det samme.
Vi diskuterer om modellen er gyldig og beregninger gyldige og hvilke samfundsmæssige forhold der kan påvirke modellens gyldighed. Diskussionen underbygges af empiri (data og tekster lagt op på lectio).
Vi undersøger hvor meget ekstra land Danmark skal have hvis vores ekstra kødproduktion skal være kvæg, gris, kylling, eller melorme.

Der laves en  lille portfolie opgave der samler op på om kødproduktion er bæredygtig

Kvæg og andre dyr udleder drivhusgasser, derfor skal vi arbejde med hvad drivhusgasser, drivhuseffekt og strålingsbalancen er og hvad konsekvenserne er ved udledning af drivhusgasser.

I fysik skal vi derfor arbejde med bølgelængder, energi, effekt og intensitet og beregne albedoen for en hvid overflade herunder lav en ny lineær regression med en jounalaflevering

I naturgeograf skal vi lave en feltmåling af strålingsbalancen med en journal aflevering

Igennem hele forløbet taler vi om sammenhængen mellem metode, teori og empiri.

Indhold
Kernestof:

Supplerende stof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 13,5 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 2 Proteiner (og melorme) i fødevareproduktionen

Biologi og kemi
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 14,5 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer