Vis grupper

I listen vises de grupper, som er aktive. Fjernes fluebenet i Vis kun aktive, vises også de grupper, som er inaktive.

  • Klik på en gruppe, for at komme til gruppens skemaside

Bemærk, at gruppen, som man har klikket sig ind på, automatisk vil stå som deltager på aktiviteten, hvis man opretter en aktivitet fra gruppens skemaside.

Indbyggede grupper

Indbyggede grupper er grupper der automatisk dannes på baggrund af elevers og læreres tilknytninger til årgange, hold, stamklasser og lærernes tilknytninger til fag og klasser. De bruges til oprettelse af lektioner eller anden aktiviteter og til besked og dokumentsystemet, hvor den pågældende gruppe kan tilføjes på lige fod med hold, lærere/elever mm.

Bemærk, at de indbyggede grupper, som involverer faglærerne, bliver generet automatisk, på baggrund af de fagkompetencer, der er angivet på den individuelle lærer.

En undtagelse fra dette er grupperne med alle klassens lærere. Her skal lærere/administration selv tilmelde sig, da disse grupper ofte er meget dynamiske under AT-uger m.v. De indbyggede grupper, som involverer de lærere, der er tilknyttet til en klasse, bliver en lærer del af, når læreren har den pågældende klasse som ”stamklassefavorit”:

  • Klik på punktet Indstillinger fra lærerens Forside
  • Tilføj stamklasse som stamklassefavorit i boksen Vælg Stamklasse-favoritter
  • Læreren er nu medlem af gruppen

Egne grupper

Egne grupper er grupper der er dannet lokalt på skolen af enten lærere eller elever. Her kan man selv bestemme, hvem der skal være tilknyttet til gruppen.

Opret gruppe

  • Klik på Opret Gruppe
  • Følg punkterne her