Øregård Gymnasium
lan
Hovedmenu
history
Versionsinformation
Øregård Gymnasium
Hovedmenu
Log ind
keyboard_arrow_down
login
Brugernavn
login
MitID
Kontakt
Hjælp
Hjælp
Holdet 1e nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse
menu
document_scanner
Vis udskriftsvenlig udgave
print
Print med tilpasset bredde til A3
print
Print med tilpasset bredde til A4
Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er)
2025/26
Institution
Øregård Gymnasium
Fag og niveau
Nat. grundf. -
Lærer(e)
Dorthe Agerkvist, Marie Kvist Bondesen
Hold
2025 nv/e (
1e nv
,
1e nv-bi
,
1e nv-fy
)
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1
Chili + Varme
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1
Chili + Varme
Varme:
Materiale:
Varme bogen side 9, side 14-19
Viden om Vand (pdf)
Mappe side 3-9 og side 18-20
Udleveret kopi omhandlende "Den naturvidenskabelige metode" og '"De fire søjler"
Eksperimenter:
1. Densitet af ferskvand og havvand
2. Opvarmning af sand og vand: eksperiment hvor man undersøger hvordan sand og vand opvarmes forskelligt når de udsættes for den samme varmestråling.
Vigtige formler du skal kende:
- Effektformlen ( P = E/t )
- Termisk energi ( E = m*c*(DeltaT) )
- Densitet ( rho = m/V )
Du skal kende vide, hvad symbolerne betyder og hvilke enheder det måles i.
Vigtige geografi-koncepter du skal kunne forklare:
- Kyst- og fastlandsklima
- Hydroterm figurer
- Klimazoner og plantebælter
- Grønlandspumpen og Golfstrømmen
Du skal kunne fortolke konstanterne (a og b) i en lineær regression.
Indhold
Kernestof:
NVe2025.pptx
IMG_0158.jpeg
IMG_0159.jpeg
I læste nedenstående sider i bogen Chili:
Henrik Amtoft Neubauer, Jens Christian Thybo Weibel: Chili, Nucleus Forlag ApS; sider: 6-7, 9-11, 13-15, 18-25, 29-38, 41-42
Molekyleforbindelser.pptx
IMG_0310.jpeg
IMG_0309.jpeg
Regn opgave 3, 4, 5, 6, 7 om effekt (i mappen) færdig.
image.png
5 Facts about Density
IMG_0315.jpeg
Journal-Ekstraktionafplantestoffer.pdf
De4Søjler.pptx
Ekstraktion af plantestofferResultater.pptx
IMG_0386.jpeg
Teori til forsøg om ekstraktion af farvestoffer.pptx
Lav opgave 1- 3 om densitet i mappen. Husk også mappen - den er blå.
Eksperiment 1 - Densitet af vand.docx
index.html
Læs om smagsløgenes opbygning s.9-10 (dog ikke aktivitet 2.2). Læs også undersøgelsen: Supersmager s.11
Journal-Taethedafsmagsloeg.pdf
Vi skal i dette modul undersøge tætheden af smagsløg, så sørg for du har styr på opbygningen af smagspapiller og smagsløg (står i lektien)
IMG_0455.jpeg
Vi zoomer ind på cellemembranen i de sanseceller der sidder i smagsløget, og kigger på et særligt protein, som registrerer det stof i chili som er stærkt.
Læs s. 9 i 'Varme'
Varmekapacitet.pptx
Klimazoner og plantebælter.pptx
Journal-Bestemmelseafscovillevaerdi.pdf
Læs vedhæftede journal til øvelsen: Bestemmelse af Scovilleværdi grundigt igennem inden dette modul
Læs om Wilbur Scoville, og om hvad der er gået forud for den øvelse I skal lave (hvordan chiliekstrakten er lavet)
Til fysik skal I læse om varmekapacitet i mappen s. 7.
IMG_1240.jpeg
IMG_1239.jpeg
Læs om chilivarianter og især om evolutionen af capsaicin som forsvarsstof hos chiliplanten
NV-eksamen på ØG (START med at læse beskrivelsen af videoen).
IMG_1250.jpeg
Indtast jeres data fra eksperiment 2. Jer, der ikke fik så gode data, I kan bruge de vedhæftede data og indtaste dem i stedet for.
Vi laver behandlingen af eksperiment 2 færdig.
Data eksperiment 2.jpg
Læs den vedhæftede pdf Viden om Vand
Viden om vand.pdf
IMG_1311.jpeg
Omfang
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over: 33
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer
Vis samlet undervisningsbeskrivelse samt elevtilknytning til forløb
lan
Hovedmenu
login
MitID
login
Brugernavn
more_horiz
Mere
{ "S": "/lectio/34/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d72298086349", "T": "/lectio/34/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d72298086349", "H": "/lectio/34/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d72298086349" }