Holdet 2022 BT/k - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2022/23 - 2024/25
Institution Borupgaard Gymnasium
Fag og niveau Bioteknologi A
Lærer(e) Anine Engholm Jeppesen, Nicolai Sandholdt
Hold 2022 BT/k (1k BT, 1k BTøv, 2k BT, 2k BTøv, 3k BT, 3k BTøv)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 0. Årsplaner
Titel 2 1.1. I gang med bioteknologi
Titel 3 1.2. Cellernes biologi og kemi
Titel 4 1.3. Hvordan laves laktosefri produkter?
Titel 5 1.4. Se på DNA
Titel 6 1.5. Genetik
Titel 7 1.6. Bæredygtige brændstoffer
Titel 8 2.1. Sunde tænder
Titel 9 2.2. Blodets iltmætning
Titel 10 2.3. Hvordan laver man gode lægemidler?
Titel 11 2.4. Nervesystemet og Alzheimers
Titel 12 2.5. Hvordan laver man øl?
Titel 13 2.6. Hvordan kan biosensorer se det usynlige?
Titel 14 3.1. Hvordan og hvorfor skal pH holdes stabilt?
Titel 15 3.2 Lipider og fordelingsligevægte
Titel 16 3.3 Bæredygtig fødevareproduktion med biotek?
Titel 17 3.4 Hvordan bekæmpes Covid-19?
Titel 18 3.5 Carbohydraternes intermediære stofskifte
Titel 19 3.6 Hvordan får man børn i 2025?
Titel 20 3.7 Laktosefri mælk og enzymkinetik
Titel 21 3.8 repetition

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 0. Årsplaner

Link til årsplanerne her
Indhold
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 0 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 2 1.1. I gang med bioteknologi

kernestof: Laboratoriesikkerhed, variabelkontrol, Betydende cifre
Øvelser: Temperaturens påvirkning af gæring i alginatkugler.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 5 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer


Titel 4 1.3. Hvordan laves laktosefri produkter?

Link til forløbsplanen her.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 8 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 5 1.4. Se på DNA

Link til forløbsplanen her
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 12 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 6 1.5. Genetik

Link til forløbsplanen her
Indhold
Kernestof:

Supplerende stof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 7 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 7 1.6. Bæredygtige brændstoffer

Link til forløbsplanen her
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 21 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 8 2.1. Sunde tænder

Link til forløbsplanen findes her
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 13 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 9 2.2. Blodets iltmætning

Link til forløbsplanen her.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 11 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 10 2.3. Hvordan laver man gode lægemidler?

Link til forløbsplan her.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 19 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 11 2.4. Nervesystemet og Alzheimers

Link til forløbsplan her.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 7 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 12 2.5. Hvordan laver man øl?

Link til forløbsplan her.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 20 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 13 2.6. Hvordan kan biosensorer se det usynlige?

Link til forløbsplanen,
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 13 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 14 3.1. Hvordan og hvorfor skal pH holdes stabilt?

Link til forløbsplanen.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 12 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 15 3.2 Lipider og fordelingsligevægte

Linkt til forløbsplanen.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 2 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 16 3.3 Bæredygtig fødevareproduktion med biotek?

Link til forløbsplan.
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: 15,00 moduler
Dækker over: 13 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer


Titel 18 3.5 Carbohydraternes intermediære stofskifte

Link til forløbsplanen her

Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 4 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer


Titel 20 3.7 Laktosefri mælk og enzymkinetik

Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 9 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 21 3.8 repetition

Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 10 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer