Birkerød Gymnasium og HF
lan
Hovedmenu
history
Versionsinformation
Birkerød Gymnasium og HF
Hovedmenu
Log ind
keyboard_arrow_down
login
Brugernavn
login
MitID
Kontakt
Hjælp
Hjælp
Holdet 1g9 nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse
menu
document_scanner
Vis udskriftsvenlig udgave
print
Print med tilpasset bredde til A3
print
Print med tilpasset bredde til A4
Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er)
2025/26
Institution
Birkerød Gymnasium og HF
Fag og niveau
Nat. grundf. -
Lærer(e)
Arn Rytter Jensen, Els Duyvejonck, Henrik Engholm Jacobsen, Lauritz Carlsen
Hold
2025 nv/g9 (
1g9 nv
)
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1
Fys-Geo
Titel 2
Konservering af fødevarer (NV Bio-Kemi)
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1
Fys-Geo
Indhold
Kernestof:
1. Det basale naturvidenskabelige sprog | NV-bogen
2. Den naturvidenskabelige metode – observationer og undersøgelser | NV-bogen
Fable Blockly – Download gratis, og installer i Windows | Microsoft Store
Robotundersøgelse af fart, NV, v3.pdf
naturvidenskabelig metode.png
Slides
Albedo-opgave
Lektier
7. Størrelser, variable og data | NV-bogen
Det simple pendul.docx
Birkerød Gymnasium
1g9pendulet_data.xlsx
NV_specifik_varmekapacitet v2.docx
1g9opvarmning_vand_olie.cmbl
Slides - Opvarmning af land af vand(1).pptx
Teori opvarmning Land vand-1-1.pdf
Opgavebeskrivelse - Opvarmning af land og vand(1).docx
Skriftligt arbejde:
Titel
Afleveringsdato
Robotkalibrering
20-08-2025
Albedo-opgaven
25-08-2025
Pendulets svingningstid
29-08-2025
Omfang
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over: 12
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer
Titel 2
Konservering af fødevarer (NV Bio-Kemi)
Konservering
-celler og cellemembran
-salte og syre
-opløsninger og fortyndinger
-enzymer og stofskifte
-gærvækst
-gær-/enzymaktivitet i funktion af temperatur eller salt-/syrekoncentration --> Konservering
Grundlæggende NV begreber
Indhold
Kernestof:
1. Celler arbejdsspørgsmål.docx
Fraværende Billedkunst:
1+2. modul - Levende organismer.pptx
Cellebiologi-membranprocesser-mikrobiologi.pdf
Grupper til Mikroskopi
2. Cellemembran og osmose arbejdsspørgsmål.docx
Journal mikroskopi af celler.docx
Mikroskopi-osmose_vejledning.pdf
How osmosis works
Grupper fra sidst
3.modul - Opsamling og journal skrivning.pptx
1. Det basale naturvidenskabelige sprog | NV-bogen
9. Undersøgelsesbetingelser og fejlkilder | NV-bogen
Salt.pdf
3. Risikomomenter | NV-bogen
7.1 Syrer | Kemi C – fokus på kernestoffet
7.4 pH | Kemi C – fokus på kernestoffet
syrer og baser
c17.html
Tip en 7'er.docx
Kemi - Syrer og baser v2.pptx
Kemi - pH-skalaen v2.pptx
Vejldedning - stamopløsning og fortyndingsrække 1g9.docx
7. Størrelser, variable og data | NV-bogen
Gruppe 1Mille Mørkøv LübbePeter Brøndum NilssonKordelia Molly Hyll-MüllerAksel Hauman Nielsen Gruppe 5Luna Flint SigaardNikoline Moll ThomsenSander Løkke BorgCaroline Neumann Kosack Gruppe 2Galaya Christoffer VillumsenAlma Holm KorsgaardMaja BernerSa
5. Metodestier og hypoteser | NV-bogen
Enkel forklaring på 10 år gammel cheeseburger
elev ark.docx
6F Opstart - Konserveringsforsøg gæring.pptx
Gruppe 1
Forsøgsopsamling_alle forsøg 1g9.docx
NV-eksamen på BG, retningslinjer 1g9 - 2025.docx
Omfang
Estimeret: 12,00 moduler
Dækker over: 13
moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer
Vis samlet undervisningsbeskrivelse samt elevtilknytning til forløb
lan
Hovedmenu
login
MitID
login
Brugernavn
more_horiz
Mere
{ "S": "/lectio/52/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d71549982717", "T": "/lectio/52/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d71549982717", "H": "/lectio/52/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d71549982717" }