Holdet GF5 nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution Helsingør Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Malene Eskildsen, Peter Skaaning Olsen, Stine Beenfeldt Weber
Hold 2025 nv/GF5 (GF5 nv bi, GF5 nv fy, GF5 nv ke)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 Sund og bæredygtig mad - er det muligt?
Titel 2 Klimaneutralt gymnasium

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 Sund og bæredygtig mad - er det muligt?

I dette forløb skal i med fagene biologi og kemi belyse nedenstående:

I dette forløb skal I lære om hvilke typer af fødevarer din krop skal have for at fungere og for at du kan leve et sundt og godt liv, og hvorfor nogle fødevarer er sundere end andre. I skal også kigge på, hvorfor nogle fødevarer indeholder mere energi end andre og hvorfor det er energimæssigt mere hensigtsmæssig at spise vegetabilsk frem for animalsk.

I skal desuden lære om, hvordan fødevareproduktionen påvirker miljøet, naturen og klimaet herunder hvilke konsekvenser husdyrenes udledning af drivhusgasser har på klimaet.

Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 13 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 2 Klimaneutralt gymnasium

Formålet er at blive klogere på energiformer, energiforbrug, energikilder og energilagring samt hvad der skal til, for at vi som gymnasium kan blive mere klimabevidste eller måske endda klimaneutrale.
Indhold
Kernestof:

Skriftligt arbejde:
Titel Afleveringsdato
Gruppearbejde om vedvarende energi 30-09-2025
Forsøg med energiformer 01-10-2025
Gruppens karsevejledning 02-10-2025
Aflevering fra modul 3 08-10-2025
Resultater fra karseforsøget 09-10-2025
Kemisk energi i stearin 23-10-2025
Omfang Estimeret: 7,00 moduler
Dækker over: 15 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer