Titel
3
|
kostens bestanddele?
Madens tre vigtigste stofgrupper, kulhydrat, protein, lipider, energi indhold.
Kulhydrat, monosakkerider, disakkarider, polysakkerider, amylose, amylopectin, nedbrydning, spyt/ bugspyt-amylase, maltase, laktase, korn produktion, kostfibre, blodsukkerregulering, glukagon, insulin, bugspytkirtel, lever, muskler, sukkersyge.
protein: aminosyre, peptider, dipeptid, polypeptid, proteaser, pepsin, pH optimum kød (muskler), bønner
Lipider, triglycerider, fedtsyre, mættet, monoumættet, polyumættet, hormoner (østrogen, testosteron, Leptin, galdesalte, lipase, cellemembran
Fordøjelse: tænder, spyt, mavesyre, enzymer, 12 fingertarm, tyndtarm, tyktarm, cilier, slimhinder, peristaltiske/ antiperistaltiske bevægelser,, ringmuskel, Energi balance
|