Holdet 1g/5 nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution Rungsted Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e) Christina Solander, Kristian Bonne Wulff, Mikkel Jønsson, Peter Andersen
Hold 2025 nvC/5 (1g/5 nv, 1g/5 nvx)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 biologi
Titel 2 kemi og smag

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)

Titel 2 kemi og smag

Vi ser på forskellen mellem grundstoffer og kemiske forbindelser. Vi undersøger forskellige faktorer der påvirker hvordan noget smager.

Emner I bør kunne noget af efter forløbet.
Forskellen på salte og molekyler.  kovalente bindinger, polære og upolære molekyler, periodisk system, atomets opbygning, oktet reglen, elektronegativitet, elektronprikformler, ledige elektronpar, rummelig opbygning. massekoncentration (g/L)
Standartkurve

Forsøg.
trækketid af te
Hvor meget sukker er der i sodavand (journal)
Mayo og frittes
Chilli smag
Indhold
Kernestof:
Omfang Estimeret: 6,00 moduler
Dækker over: 15 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer