Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
|
Termin(er)
|
2025/26
|
|
Institution
|
Rungsted Gymnasium
|
|
Fag og niveau
|
Nat. grundf. -
|
|
Lærer(e)
|
Christina Solander, Kristian Bonne Wulff, Mikkel Jønsson, Peter Andersen
|
|
Hold
|
2025 nvC/7 (1g/7 nv, 1g/7 nvx)
|
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
|
Titel
1
|
biologi
Vi har arbejdet med smag og mad
|
|
Indhold
|
Kernestof:
|
|
Omfang
|
Estimeret:
7,00 moduler
Dækker over:
19 moduler
|
|
Særlige fokuspunkter
|
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
|
Titel
2
|
kemi og smag
Vi ser på forskellen mellem grundstoffer og kemiske forbindelser. Vi undersøger forskellige faktorer der påvirker hvordan noget smager.
Emner I bør kunne noget af efter forløbet.
Forskellen på salte og molekyler. kovalente bindinger, polære og upolære molekyler, periodisk system, atomets opbygning, oktet reglen, elektronegativitet, elektronprikformler, ledige elektronpar, rummelig opbygning. massekoncentration (g/L)
Standartkurve
Forsøg.
trækketid af te
Hvor meget sukker er der i sodavand (journal)
Mayo og frittes
Chilli smag
|
|
Indhold
|
Kernestof:
|
|
Omfang
|
Estimeret:
6,00 moduler
Dækker over:
14 moduler
|
|
Særlige fokuspunkter
|
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
{
"S": "/lectio/59/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d70937027625",
"T": "/lectio/59/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d70937027625",
"H": "/lectio/59/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d70937027625"
}