Undervisningsbeskrivelse
Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er)
|
2024/25
|
Institution
|
Stenhus Gymnasium
|
Fag og niveau
|
Biologi C
|
Lærer(e)
|
|
Hold
|
2024 bi/gx (gx bi)
|
Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel
1
|
Kost og sundhed
Forløbet lægger vægt på kostens betydning for vores sundhed og hvilke konsekvenser, det kan have, hvis man ikke spiser en afbalanceret kost. Vi arbejder med fødevarers energiindhold og kroppens energibalance.
Der arbejdes med kostens bestanddele og hvordan kulhydrater, fedt og protein er opbygget kemisk. Der fokuseres på enzymers opbygning samt funktion i fordøjelsen.
Eksperimentelt arbejde:
- Analyse af energifordeling
- Forsøg om fordøjelse; spytamylase, komplekse kulhydrater og emulgering af fedt
|
Indhold
|
Kernestof:
Skriftligt arbejde:
Titel |
Afleveringsdato |
Journal om kulhydraters vandbindende egenskaber
|
19-08-2024
|
Forsøg med enzymer og galdesalte
|
10-09-2024
|
|
Omfang
|
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over:
12 moduler
|
Særlige fokuspunkter
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
Titel
2
|
Sexologi og Hormoner
Der arbejdes med kønsorganernes opbygning og funktion samt præventionsformers fordele og ulemper. Vi arbejder med hormonregulering i menneskekroppen med fokus på menstruationscyklussen.
Eksperimentelt arbejde:
- ægløsning og graviditetsøvelse
- præparater af æggestok og testikelvæv
|
Indhold
|
Kernestof:
Skriftligt arbejde:
Titel |
Afleveringsdato |
Graviditet og ægløsning
|
25-09-2024
|
|
Omfang
|
Estimeret:
Ikke angivet
Dækker over:
14 moduler
|
Særlige fokuspunkter
|
|
Væsentligste arbejdsformer
|
|
{
"S": "/lectio/95/stamdata/stamdata_edit_student.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d65947301448",
"T": "/lectio/95/stamdata/stamdata_edit_teacher.aspx?teacherid=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d65947301448",
"H": "/lectio/95/stamdata/stamdata_edit_hold.aspx?id=666\u0026prevurl=studieplan%2fuvb_hold_off.aspx%3fholdid%3d65947301448"
}