Holdet gc nv (2025/26) - Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser
Termin(er) 2025/26
Institution Stenhus Gymnasium
Fag og niveau Nat. grundf. -
Lærer(e)
Hold 2025 nv/gc (gc nv)

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb
Titel 1 Introduktion til NV og Havet og klimaforandringer
Titel 2 Hvad er god mad?

Beskrivelse af de enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb)
Titel 1 Introduktion til NV og Havet og klimaforandringer

Her arbejder vi med emnet "Havet og klimaforandringerne".
Vi laver en række trænings- og journalforsøg undervejs (om havvandsstanden, saltindholdet i havet, osmose, springlag og carbondioxid i vand)
I dette forløb skal eleverne introduceres til følgende metodiske begreber:

• Kvalitativ og kvantitativ
• Hypotetisk-deduktiv (H-undersøgelser)
○ Hypotese
• Empirisk-Induktiv (I-undersøgelser)
• Variabelkontrol
○ Afhængige og uafhængige variabler
• Kontrolforsøg
• Størrelser
• Enheder

Derudover skal eleverne trænes i følgende metodiske færdigheder:  

• At skrive en naturvidenskabelig journal
• At kunne tegne en graf ud fra et datasæt og medtage relevante oplysninger
• At kunne lave lineær regression, herunder kunne forklare koefficienternes betydning.
At opstille og teste enkle hypoteser
Indhold
Kernestof:

Skriftligt arbejde:
Titel Afleveringsdato
springlag 28-08-2025
Hvilke faktorer har betydning for vands densitet 29-08-2025
Biotop undersøgelse af Holbæk Fjord 29-08-2025
Salinitet og densitet 05-09-2025
CO2 i havvand_Forsuring 14-09-2025
Osmose #1 21-09-2025
Grønlandspumpen 25-09-2025
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 27 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer

Titel 2 Hvad er god mad?

Vi arbejder med hvad er sund mad? Lækker mad? Klimavenlig mad?

Forsøg:
Forsøg med smagsløg
Karse og vækstbetingelser
Eleveffekt ved trappeløb
Energi i peanut
Indhold
Kernestof:

Skriftligt arbejde:
Titel Afleveringsdato
Osmose #2 29-09-2025
Energi i en peanut 03-10-2025
Forsøg med smagsløg 03-10-2025
Madproduktion-Karsefreø-og-vaekstbetingelser 11-10-2025
Eleveffekt ved trappeløb 22-10-2025
Eleveffekt ved trappeløb - ny 23-10-2025
Omfang Estimeret: Ikke angivet
Dækker over: 20 moduler
Særlige fokuspunkter
Væsentligste arbejdsformer